Recepty


Cibulové kroužky v těstíčku se smetanovým dipem

Cibulové kroužky v těstíčku se smetanovým dipem

  • 3 ks vejce
  • 0,5 balíčku kypřící prášek do pečiva
  • 50 ml OLEANA olej na FRITOVÁNÍ
  • 3 ks cibule
  • 10 g sůl
  • 3 lžíce voda
  • 4 lžíce hladká mouka
  • podle chuti bylinky, koření
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • sůl, pepř
  • čerstvý kopr

Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky dáme do vařící vody zhruba na 1 minutu. Mezitím si připravíme těstíčko. Promícháme vejce s vodou a přidáme kypřící prášek a mouku. Mouku přidáváme, dokud se těsto nezačne lepit. Rozpálíme pánev s OLEANA olej na FRITOVÁNÍ, kroužky obalíme v připraveném těstíčku a následně zprudka smažíme dozlatova. Vzniklé kroužky dochutíme solí, bylinkami a kořením.
Dip si připravíme z 20 procentní kysané smetany, kterou lehce osolíme, opepříme a dochutíme čerstvě nasekaným koprem.

×

Losos s grilovanou zeleninou

Losos s grilovanou zeleninou

  • 300 g lososa
  • směs bylinek
  • citronový pepř
  • 1 citron
  • 1 cuketa
  • 3 rajčata
  • 1 řapík celeru
  • 4 malé cibulky
  • 2stroužky česneku
  • 1 paprika
  • OLEANA Gold SLUNEČNICOVÝ prémiový olej

Cibuli a česnek si pokrájíme na plátky. Rozpálíme si grilovací pánev na střední plamen, a když je rozpálená, přidáme na ni lžičku OLEANA Gold slunečnicového prémiového oleje. Cibuli restujeme dozlatova, dále přidáme pokrájený řapíkatý celer, papriku, česnek, cuketu a nakonec rajčata. Vše opepříme, můžeme přidat směs bylinek (tymián, šalvěj, rozmarýn), a restujeme na pánvi do křupava.
Sundáme zeleninu na talíř, otřeme pánev a opět rozpálíme na střední plamen. Pokapeme jí OLEANA Gold slunečnicovým prémiovým olejem a položíme na ní lososa kůží dolu. Po 7 minutách lososa otočíme a pečeme kůží nahoru. Po dalších 7 minutách otočíme lososa zpět, pokapeme OLEANA Gold slunečnicovým prémiovým olejem a přidáme posekané čerstvé bylinky. Podáváme s pečivem.

×

Vepřový steak se zeleninovým salátem

Vepřový steak se zeleninovým salátem

  • 600 g vepřové krkovice
  • pepř tří barev, sůl
  • OLEANA olej na SMAŽENÍ Řepkový
  • 140 g cherry rajčátek
  • 1 malá červená cibule, nasekaná
  • 3 lžíce OLEANA Gold OLIVOVÝ OLEJ extra panenský
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • mořská sůl, špetka cukru
  • 50 g rukoly

Maso nakrájíme na 4 plátky 2 cm silné, okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily. Plátky vepřového masa osolíme, posypeme drceným pepřem a opečeme z obou stran v pánvi na lžíci rozpáleného OLEANA oleje na SMAŽENÍ. Aby byly steaky dobře propečené, ale šťavnaté, opékáme je po každé straně asi 4-5 minut a uchováme je v teple.
Cherry rajčátka a cibuli pokrájejte na plátky, smíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a dochuťte solí, cukrem a pepřem. Zlehka vmíchejte rukolu a ihned podávejte k masu.

×

Olejová hrníčková bábovka

Olejová hrníčková bábovka

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • sádlo nebo olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání

Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a potom s OLEANA olejem na PEČENÍ. V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme k vyšlehané směsi. Přidáme mléko, citronovou kůru a ušlehaný sníh z bílků. Vymažeme formu a vysypeme formu, těsto můžeme podle chuti rozdělit a do jedné části přidat kakao. Vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme asi 1 hodinu.

×

Přírodní steak s listovým salátem

Přírodní steak s listovým salátem

  • 4 krůtí plátky po 150 g
  • sůl
  • šťáva z 1 citronu nebo limety
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce OLEANA olej na VAŘENÍ + na potření grilovací pánve OLEANA olej na SMAŽENÍ Řepkový
  • 1/2 lžičky kayenského pepře
  • 4 lžíce rajčatové salsy, hotový výrobek
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý koriandr k podávání
  • variace listových salátů dle chuti
  • bageta nebo bílý chléb k podávání

V misce prošleháme marinádu z OLEANA olej na VAŘENÍ, medu, kayenského pepře a citrusové šťávy. Maso osolíme, obalíme v marinádě a necháme nejméně půl hodiny v chladu odležet. Rozpálíme si grilovací pánev nebo gril, mřížku potřeme OLEANA olejem na SMAŽENÍ a steaky opečeme z obou stran. Přendáme je na talíře, každý steak potřeme kouskem másla a lžící salsy a necháme chvíli odležet. Podáváme s listovým salátem dle chuti, případně bagetou nebo bílým chlebem.

×

Salát s avokádem, limetkou a granátovým jablkem

Salát s avokádem, limetkou a granátovým jablkem

  • 200 g mix listových salátů (baby salát, polníček, římský salát…)
  • 1 avokádo
  • 6 koktejlových rajčátek
  • 1 žlutá nebo červená cibule
  • 2 polévkové lžíce semínek z granátového jablka
  • 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
  • 3 polévkové lžíce OLEANA Gold OLIVOVÝ OLEJ extra panenský
  • 1 polévková lžíce medu
  • sůl

Nejprve si připravíme zálivku z olivového oleje, limetky a medu. Očištěný salát natrháme na kousky, koktejlová rajčátka omyjeme a nakrájíme na půlky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky, zlehka osolíme. Avokádo rozpůlíme, vyndáme z něj pecku a následně ho oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu zalijeme zálivkou a důkladně, ale opatrně promícháme, Při podávání posypeme semínky z granátového jablka.

×

Máte dotaz, připomínku nebo nápad na vylepšení?

Neváhejte nás kontaktovat!


Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace | Rozumím